over mij

Graag wil ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Jan Willem Rietman, 40 jaar. Na de opleidingen MBO Medisch Laboratorium onderwijs en een aantal jaar HBO Medisch Laboratorium onderwijs gestudeerd te hebben, ben ik verder gegaan in 2003 met de vierjarige opleiding Mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Deze switch is ontstaan door mijn interesse in de mondzorg die gevoed werd door mijn ouders, die een tandartspraktijk hadden. Deze opleidingen samen hebben ervoor gezorgd dat ik als mondhygiënist een bredere medische achtergrond heb.

Mondhygiënist Jan Willem Rietman
Mondhygiënist Jan Willem Rietman

Tijdens mijn stages heb ik bij uiteenlopende praktijken mogen meekijken en werken om zo het werkveld tandheelkunde zo breed mogelijk te ontdekken. De eerste stage was bij Mondhygiëne Praktijk Almelo, waar ik veel geleerd heb over de parodontologie. De stage daarna was in een algemene tandartspraktijk in Zuidhorn.

In mijn vierde jaar heb ik een specialisatie stage gedaan bij de afdeling Mondzieken en Kaakchirurgie in het UMCG te Groningen. Hier is veel aandacht voor de ingewikkelde tandheelkunde zorg bij verschillende patiëntgroepen. Onder andere bij oncologische patiënten (zowel volwassen als kinderen) die verschillende bijwerkingen in de mond kunnen hebben van chemo- of radiotherapie. Een erg indrukwekkende tijd maar leerzame stage.

Na mijn afstuderen heb ik altijd voltijd bij twee praktijken gewerkt. Ook weer zeer verschillende praktijken, waar uiteenlopende tandheelkundige zorg wordt geleverd. Sinds 2014 werk ik met veel plezier twee dagen per week in de Parodontologie en Endodontologie Praktijk Groningen.

Doordat de ander tandartspraktijk waar ik werkte failliet ging, besloot ik al mijn opgedane ideeën en ervaringen in de tandheelkunde te gebruiken om mijn eigen praktijk op te richten. Sinds 15 januari 2018 is Rietman Mondhygiëne een feit!

Daarnaast heb ik samen met mijn vriendin een jong gezin. Een zoontje die sinds kort naar de basisschool gaat en een dochter die haar eerst tanden krijgt. Als het even kan, ga ik graag in mijn vrije tijd golfen. Maar ook mijn dagelijkse fietsritje van en naar de praktijk, kan ik echt niet missen.