coronavirus

Een afspraak, ja of nee?

Bij Rietman Mondhygiëne is het verlenen mondzorg weer helemaal hervat. Echter zijn er wel maatregelen van toepassing om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn vormgegeven aan de hand van de “Leidraad Mondzorg Corona”. Een document dat ontstaan is door de in Nederland samenwerkende mondzorg organisaties. Dit document is wetenschappelijk onderbouwt en wordt constant up-to-date gehouden met goed keuring van meerdere instanties waaronder het RIVM.

Om te waarborgen dat het coronavirus binnen de praktijk niet verspreidt wordt, is triage voorafgaande aan de behandeling noodzakelijk. Dit doet uzelf, door in de dagen voor uw afspraak de vragenlijst te beantwoorden en uw gezondheid in de gaten te houden. Mocht u op één van de vragen ‘ja’ moeten antwoorden, dan is het noodzakelijk dat u contact met de praktijk opneemt. Zodat dan in overleg kan besloten worden hoe verder te gaan. Kunt u alle vragen met ‘nee’ beantwoorden, dan zal de afspraak gewoon doorgaan.

De vragenlijst

 1. Bent u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
 2. Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij
  corona: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, verhoging
  of koorts (meer dan 38⁰C), kortademigheid of benauwdheid of reuk- en/of smaakverlies?
 3. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
 4. Heeft u nu corona of bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 5. Heeft u nu huisgenoten met corona?
 6. Bent u in (thuis)quarantaine (of zou u dit moeten zijn)*?
 7. Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

*: verplichte quarantaine, vanwege nauw contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of omdat u korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land/regio met code oranje of rood waarvoor in Nederland (thuis)quarantaine geldt.

Corona voorkomen in de praktijk

Om corona verspreiding in de praktijk tegen te gaan zijn er enkele maatregelen voor uw bezoek aan de praktijk. Momenteel is het advies om bij binnenkomst van de praktijk een mond- en neusmasker op te zetten. Deze mag u later in de behandelkamer weer afzetten. Op die manier beschermt u uw zelf en anderen in de algemene ruimtes van de praktijk.

Omdat handhygiëne een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, is het gewenst bij het betreden van de praktijk de handen te desinfecteren met handalcohol. U wordt verzocht daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Hieronder volgt een presentatie met belangrijke extra aanwijzingen in de praktijk.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust

In de behandelkamer draag ik een mond- neusmasker waardoor u er niet meer één op hoeft. Verder wordt de gehele kamer voorafgaande aan uw bezoek helemaal schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zodat u ontspannen in de stoel kunt gaan zitten en ik alle aandacht aan uw mond kan geven.

Heeft u vragen, aarzel dan niet en neem gerust contact op.

Hoe gaat het nu in de praktijk?